Daniela A. Jelincic

O održivosti kulture i turizma kroz kulturu, turizam i gastronomiju

lis 25, 2024 | Centar, Vijesti

IRMO-ova znanstvenica dr. sc. Daniela Angelina Jelinčić sudjelovala je na Međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji Kontinentalna Hrvatska: povijesni kontekst, aktualnosti i perspektive u budućnosti na kojoj je predstavila svoju knjigu “Znanost i umjetnost doživljaja hrane”. U danas sve žešćoj konkurenciji na kulturno-turističkom tržištu, atrakcije se služe ekonomijom doživljaja kako bi ciljale na individualno iskustvo posjetitelja kojem mogu pružiti psihološko zadovoljstvo. Važnu ulogu u stvaranju takvog iskustva ima i gastronomija, bilo kao osnovna kulturno-turistička ponuda, bilo kao dodatni, prateći proizvod. Na koji način stvoriti doživljaj koji će ciljati na emocionalno iskustvo turista te osigurati turističku odanost atrakciji odnosno destinaciji bilo je osnovno pitanje prezentacije, razrađeno kroz primjer gastronomije. Predstavljanje knjige održalo se u okviru drugog dana konferencije koja je bila organizirana u Đakovu, 23. – 24.10.2024. u suradnji niza znanstveno-obrazovnih ustanova i tvrtki, a jedan od suorganizatora bio je i IRMO.

Pročitajte još

Objavljeno novo poglavlje knjige o muzejima budućnosti

Objavljeno novo poglavlje knjige o muzejima budućnosti

U okviru istraživanja Centra za održivi razvoj kroz kulturu, Marta Šveb Dragija i Daniela Angelina Jelinčić objavile su novo poglavlje u knjizi. Poglavlje pod naslovom Muzeji budućnosti: kulturno- turistički doživljaju za psihološku dobrobit i transformaciju...

Objavljen članak u časopisu Land

Objavljen članak u časopisu Land

Sanja Tišma, Mira Mileusnić Škrtić i Davor Grgurević objavili su znanstveni članak „Conservation Under Siege: The Intersection of Tourism and Environmental Threats in Croatian Protected Areas“ u časopisu  Land. Rad sadrži rezultate istraživanja o nezakonitim radnjama...

Skip to content