IRMO-ova znanstvenica dr. sc. Daniela Angelina Jelinčić sudjelovala je na Međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji Kontinentalna Hrvatska: povijesni kontekst, aktualnosti i perspektive u budućnosti na kojoj je predstavila svoju knjigu “Znanost i umjetnost doživljaja hrane”. U danas sve žešćoj konkurenciji na kulturno-turističkom tržištu, atrakcije se služe ekonomijom doživljaja kako bi ciljale na individualno iskustvo posjetitelja kojem mogu pružiti psihološko zadovoljstvo. Važnu ulogu u stvaranju takvog iskustva ima i gastronomija, bilo kao osnovna kulturno-turistička ponuda, bilo kao dodatni, prateći proizvod. Na koji način stvoriti doživljaj koji će ciljati na emocionalno iskustvo turista te osigurati turističku odanost atrakciji odnosno destinaciji bilo je osnovno pitanje prezentacije, razrađeno kroz primjer gastronomije. Predstavljanje knjige održalo se u okviru drugog dana konferencije koja je bila organizirana u Đakovu, 23. – 24.10.2024. u suradnji niza znanstveno-obrazovnih ustanova i tvrtki, a jedan od suorganizatora bio je i IRMO.
Suradnja Centra za održivi razvoj kroz kulturu i Centra za kulturnu baštinu
IRMO-ova znanstvenica dr. sc. Daniela Angelina Jelinčić i voditeljica Centra za održivi razvoj kroz kulturu sudjelovala je na Okrugom stolu „Održivost kulturne baštine“ u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku. Na...