Održana radionica: Kako općine mogu povlačiti više EU sredstava i pokrenuti lokalni razvoj?

lis 8, 2024 | Vijesti

Na Sveučilištu u Zagrebu, 30. rujna 2024. održana je radionica „Kako općine mogu povlačiti više EU sredstava i pokrenuti lokalni razvoj?“. Organizatori radionice bili su Poslijediplomski Sveučilišni  interdisciplinarni specijalistički studij Priprema i provedba EU projekata  i Hrvatska zajednica općina.

Sanja Maleković, suvoditeljica studija, sudjelovala je u realizaciji radionice i panela. Svrha radionice  i panela bila je podizanje kapaciteta općina i malih gradova za  korištenje EU fondova s ciljem pokretanje razvojnih promjena u manje razvijenim područjima RH. Na radionici su održana i dva izlaganja: doc. dr. sc. Jakša Puljiz prezentirao je Programe EU i izazove njihove  provedbe u Hrvatskoj te prof. dr. sc. Gojko Bežovan održao je izlaganje o programu studija Priprema i provedba EU projekata.

Sanja Maleković moderirala je panel koji je bio usmjeren na iskustva ruralnih područja RH u korištenju EU fondova, a panelistice su bile Mateja Janečić Miketić iz Turističke zajednice općine Marija Bistrica; Anamarija Grabovac, Poduzetnički centar Zovnica, Imotski, te Ivana Pavić, Centar za EU fondove i edukacije Rastoke, Slunj.

Na panelu su istaknuta brojna uspješna iskustva u povlačenju EU sredstava za korištenje EU fondova, ali i brojni izazovi vezani uz učinkovitiju i djelotvorniju pripremu i provedbu EU projekta u ključnim razvojnim segmentima  u područjima u kojima djeluju panelistice.

Pročitajte još

IRMO predstavnice na ljetnoj školi na Zlarinu

IRMO predstavnice na ljetnoj školi na Zlarinu

Viša stručna suradnica Iva Tolić Mandić s Odjela za resursnu ekonomiju, zaštitu okoliša i regionalni razvoj te asistentica Lucija Gegić s Odjela za kulturu i komunikacije pridružile su se ljetnoj školi HORIZON Europe projekta IN SITU – Place-based innovation of...

IRMO znanstvenica na konferenciji u Urugvaju

IRMO znanstvenica na konferenciji u Urugvaju

Dr. sc. Marina Funduk, znanstvenica s Odjela za resursnu ekonomiju, zaštitu okoliša i regionalni razvoj Instituta za razvoj i međunarodne odnose sudjelovala je od 23. do 26. rujna 2024. godine  u Punta del Este u Urugvaju na konferenciji pod nazivom „10th Biennial GEF...

Skip to content